جراح کبد در رشت
- جراح کبد در رشت
- جراح کبد رشت
- دکتر جراح کبد رشت
- متخصص کبد در رشت
- دکتر کبد در رشت
- لیست جراحان قلب رشت
- جراح قلب خوب در رشت
- بهترین جراح قلب رشت
- جراح قلب در رشت
بهترین گزینه برای درمان قطعی سرطان کبد، برداشتن تومور طی عمل جراحی و یا پیوند کبد است. اگر کل محدوده سرطان در کبد کامل برداشته شود، بهترین حالت ممکن برای دورنمای بیماری است. در مواردی که سرطان کبد کوچک است ممکن است با انواع دیگر درمانها مانند پرتو درمانی یا ابلیشن بتوان آن را درمان کرد.
هپاتکتومی جزئی (Partial hepatectomy)
در هپاتکتومی جزئی، بخشی از کبد برداشته میشود. تنها کسانی که عملکرد کبدشان خوب است و به قدری سالم هستند که تحت عمل جراحی قرار بگیرند و فقط یک تومور دارند که هنوز به رگهای خونی نرسیده است، میتوانند این عمل را انجام بدهند.
عکس برداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی با آنژیوگرافی برای بررسی وضعیت سرطان پیش از جراحی، ممکن است انجام شود تا مشخص شود با این عمل کل سرطان قابل برداشتن است یا خیر. با این حال گاهی اوقات در حین جراحی، مشخص میشود که محدوده سرطانی خیلی بزرگتر از آن است که بتوان به هپاتکتومی جزئی آن را برداشت یا به نواحی دورتر سرایت کرده است . در این موارد از انجام این نوع جراحی صرف نظر میشود.
بیشتر کسانی که سرطان کبد دارند، سیروز نیز دارند. در کسانی که سیروز شدید دارند، برداشتن حتی بخش کوچکی از بافت کبد در لبه های محدوده سرطانی ممکن است باعث شود مقدار کافی برای عملکرد حیاتی کبد باقی نماند.
پیوند کبد
پیوند کبد در صورتی که امکان پذیر باشد، بهترین راه برای بیماران سرطان کبد است. پیوند کبد برای کسانی انجام میشود که که تومورهایی دارند که نمیتوان با عمل جراحی آنها را برداشت (به دلیل محل قرار گیری تومور و یا به دلیل بیمار بودن کبد که باعث میشود بخش باقی مانده نتواند کار کند). به طور کلی پیوند کبد برای درمان بیمارانی که تومورهای کوچکی دارند (یک تومور کوچکتر از 5 سانتیمتر (قطر) و یا دو الی سه تومور کوچکتر یا برابر با 3 سانتیمتر) پیشنهاد میشود. در موارد نادر برای بیمارانی که سرطان آنها با عمل جراحی کاملا قابل برداشت است، نیز پیوند کبد ممکن است مطرح باشد. در پیوند کبد، نه تنها خطر ایجاد سرطان کبد جدید بسیار کاهش می یابد بلکه کبد جدید سالم و درست کار میکند.