تومور بدخیم غلاف عصبی یا نوروفیبروسارکوم، سرطان بافت
تشخیص زودهنگام سرطان | سرطان (کانسر) چیست؟ | تشکیل توده سرطان و چگونگی تشکیل توده سرطان | 0 تا 100 سرطان سینه | هرآنچه که باید در مورد سرطان پستان بدانید | انواع سرطان پستان سینه | شایع ترین سرطان سینه | تومور بدخیم غلاف عصبی یا نوروفیبروسارکوم، سرطان بافت
علائم سارکوم بافت نرم
سارکوم بافت نرم می تواند در مراحل اولیه هیچ علامت و نشانه ای نداشته باشد. همگام با رشد تومور، بروز موارد زیر امکان پذیر است:
بروز تورم یا توده قابل توجه
درد، در صورتی که تومور بر اعصاب یا عضلات فشار وارد کند
در صورت بروز موارد زیر باید با پزشک خود یک قرار ملاقات برنامه ریزی کرد:
دردناک شدن یا رشد اندازه توده
توده با هر اندازه ای در عمق یک عضله قرار گرفته باشد
بازگشت توده ای که برداشته شده است
علت سرطانی شدن بیماری سارکوم بافت نرم
در اغلب موارد، علت بروز سارکوم بافت نرم مشخص نیست. به طور کلی، سرطان هنگامی رخ می دهد که سلول ها در DNA خود دچار خطا (جهش) می شوند. این خطا ها سبب رشد و تقسیم بیش از حد سلول ها می شوند. تجمع سلول های غیر طبیعی توموری را تشکیل می دهد که می تواند به ساختار های مجاور حمله ور شود.
سلول های غیر طبیعی می توانند به دیگر بخش های بدن انتشار یابند. نوع سلول جهش یافته تعیین کننده نوع سارکوم بافت نرم خواهد بود. برای مثال، آنژیوسارکوم در پوشش عروق خونی و لیپو سارکوم در سلول های بافت چربی شروع می شود. برخی انواع سارکوم بافت نرم شامل موارد زیر می شوند:
آیا سرطان سارکوم کشنده است
عواملی که می توانند خطر ابتلا به سارکوم را افزایش دهند شامل موارد زیر هستند:
سندرم های وراثتی: خطر ابتلا به سارکوم بافت نرم می تواند از والدین به فرزندان به ارث برسد. سندرم های ژنتیکی که این خطر را افزایش می دهند شامل رتینو بلاستوما، سندرم لی فرامنی، پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی، نورو فیبروماتوز، توبروز اسکلروزیس و سندرم ورنر می شوند.
قرار گیری در معرض مواد شیمیایی: قرار گیری در معرض مواد شیمیایی همچون علف کش ها، آرسنیک و دیوکسین می تواند خطر ابتلا به سارکوم های بافت نرم را افزایش دهد.
قرار گیری در معرض تشعشعات: پرتو درمانی هایی که برای درمان دیگر سرطان ها انجام شده اند می توانند خطر ابتلا به سارکوم های بافت نرم را افزایش دهند.
درمان سرطان سارکوم بافت نرم
گزینه های درمانی سارکوم بافت نرم به اندازه، نوع و محل تومور بستگی دارند.
جراحی یک درمان رایج برای سرطان سارکوم بافت نرم است
جراحی یک درمان رایج برای سارکوم بافت نرم است. جراحی معمولا شامل برداشت سرطان و بافت های سالم اطراف آن می شود.
هنگامی که سارکوم بافت نرم دست ها و پا ها را تحت تاثیر قرار می دهد، جهت کوچک کردن اندازه تومور و پیشگیری از قطع عضو پرتو درمانی و شیمی درمانی در نظر گرفته می شوند.
پرتو درمانی برای درمان سرطان سارکوم بافت نرم
پرتو درمانی شامل درمان سرطان با پرتو های پر قدرت انرژی می شود. انواع پرتو درمانی به شرح زیر هستند:
قبل از جراحی: پرتو درمانی قبل از جراحی می تواند تومور را کوچک تر و برداشت آن را آسان تر کند.
حین جراحی: پرتو درمانی حین جراحی امکان به کار گیری مقادیر بیشتری از انرژی به صورت مستقیم بر روی ناحیه هدف و همچنین محافظت از بافت های اطراف را فراهم می کند.
پس از جراحی: پرتو درمانی پس از جراحی می تواند به از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده کمک کند.
شیمی درمانی و جوابدهی برای سرطان سارکوم بافت نرم
شیمی درمانی یک درمان دارویی است که در آن با استفاده از مواد شیمیایی سلول های سرطانی از بین می روند.
شیمی درمانی می تواند از طریق دارو های خوراکی یا درون وریدی انجام شود. برخی انواع سارکوم های بافت نرم نسبت به دیگر انواع پاسخ بهتری به شیمی درمانی می دهند. برای مثال، شیمی درمانی اغلب برای درمان رابدو میو سارکوما انجام می شود.
درمان دارویی سرطان سارکوم
برخی انواع سارکوم های بافت نرم دارای ویژگی های مشخصی در سلول های خود بوده که می توانند از طریق درمان های دارویی هدفمند درمان شوند.
این دارو ها عملکردی بهتر از شیمی درمانی داشته و به اندازه آن مسموم کننده نیستند. درمان های هدفمند در تومور های استرومای دستگاه گوارش به طور ویژه ای موفق هستند.