جراحی پستان | اهداف و انواع جراحی سینه
جراحی پستان عملی است که به سینه خانم ها شکل می دهد. چنین جراحی هایی به دلایل مختلفی انجام می شوند. همانطور که بارها در مقالات این وبسایت اشاره کرده ایم، دو دلیل عمده و اصلی برای جراحی کردن سینه وجود دارد. این جراحی ها یا برای اهداف زیبایی، مانند بازسازی و جوانسازی سینه، و تغییر اندازه آن صورت می پذیرند. یا برای اهداف پزشکی و درمانی، مانند کوچک کردن سینه برای کاهش فشار روی گردن و کمر یا درمان سرطان انجام می شوند.
جراحی سینه چیست؟
جراحی سینه عملی است که می تواند روی سینه های خانم ها و حتی آقایان انجام شود. انواع مختلفی از جراحی سینه وجود دارند. برخی از آنها با اهداف درمانی مانند درمان سرطان صورت می پذیرند، و برخی دیگر برای دلایل زیبایی(جراحی پلاستیک سینه). هدف های مختلف از انجام جراحی سینه عبارتند از:
اهداف درمانی جراحی پستان
جراحی سرطان سینه (لامپکتومی و ماستکتومی) : در این جراحی ها بخشی از سینه یا کل آن، به همراه تعدادی از غده های لنفاوی اطراف برداشته می شوند تا توده ها و سلول های سرطانی از بدن خارج شوند.
جراحی های پیشگیرانه (ماستکتومی پیشگیرانه) : گاهی از اوقات لازم است تا افراد پر خطر، مانند افرادی که شانس ژنتیکی زیادی برای ابتلا به سرطان سینه دارند، با انجام جراحی های تخلیه سینه پیشگیرانه یا ماستکتومی پروفیلاکتیک، شانس ابتلا به سرطان در آینده را به نزدیک صفر برسانند.
برداشتن توده های غیرسرطانی سینه: در برخی از مواقع، نیاز است تا توده های غیر سرطانی سینه طی جراحی برداشته شوند. این توده ها یا موجب ناراحتی فرد شده اند، یا شانس سرطانی شدن در آینده را دارند.
کوچک کردن سینه : گرچه این جراحی را اغلب برای اهداف زیبایی انجام می دهند، اما چنانچه اندازه بزرگ سینه ها موجب بروز ناراحتی هایی در فرد، از جمله کمر، شانه و گردن درد شده باشد، از جراحی کوچک کردن سینه ها با اهداف درمانی استفاده می شود.
اهداف زیبایی جراحی پستان
بازسازی سینه: این شاید رایجترین نوع از جراحی های زیبایی سینه باشد که با هدف بازسازی سینه، بعد از جراحی های درمانی، مخصوصا تخلیه سینه صورت می پذیرد.
بزرگ کردن سینه ها: افرادی که از اندازه کوچک سینه های خود ناراضی هستند می توانند با جراحی بزرگ کردن سینه ها، و با استفاده از پروتزهای مخصوص اندازه سینه های خود را بزرگ تر کنند.
کوچک کردن سینه ها: این جراحی، همانطور که در بالا اشاره کردیم، می تواند برای اهداف زیبایی و درمانی صورت پذیرد.
چه بیماری هایی را با جراحی سینه درمان می کنند؟
رایجترین علت برای جراحی کردن سینه ها، درمان سرطان پستان است. امروزه با وجود ظهور درمان های نوظهور و کمتر تهاجمی، همچنان جراحی بهترین راهکار برای درمان سرطان پستان به شمار می رود. همانطور که اشاره کردیم، این جراحی های درمانی می توانند اهداف پیشگیرانه داشته باشند، یا برای بهبود کیفیت زندگی و درمان مشکلات ناشی از داشتن سینه های بزرگ صورت بگیرند.
جراحی پستان چقدر رواج دارد؟
سرطان سینه یکی از رایجترین سرطان ها در میان زنان به شمار می رود که البته خوشبختانه، در صورت تشخیص زودهنگام می توان آن را به خوبی درمان کرد. از آنجایی که بهترین درمان سرطان سینه، جراحی است، طبیعی است که جراحی سینه رواج زیادی در بین مبتلایان به سرطان سینه داشته باشد.
از طرف دیگر تعداد خانم هایی که مایل هستند تا با استفاده از جراحی ظاهر سینه های خود را بهبود ببخشند نیز کم نیست. از این رو جراحان سینه، پزشکان نادری نیستند که پیدا کردنشان سخت باشد.
انواع روشهای جراحی زیبایی سینه
در صورتی که از اندازه و یا فرم سینههای خود ناراضی هستید، میتوانید با یک جراح پلاستیک مشاوره کنید. اگر فکر میکنید سینههای شما بی از حد بزرگ یا کوچک و یا حالت افتادگی دارند و یا اگر به خاطر بیماری خاصی یکی یا هر دو سینهی خود را از دست داده اید، میتوانید با انجام جراحی زیبایی پستان تمامی این مشکلات را برطرف کنید. خانه پوست پیشرفتهترین روشهای جراحی زیبایی سینه را انجام میدهند، از جمله:
بزرگ کردن سینهها با کاشت پروتز
بزرگ کردن سینهها با پروتز یکی از عملهای جراحی زیبایی بسیار محبوب در بین زنان است که طی آن پروتزی از جنس سالین یا سیلیکون در سینهها قرار داده میشود. در انجام این عمل گزینههای بسیار مختلفی برای انتخاب نتایج نهایی جراحی وجود دارد که این گزینهها بر اساس شرایط و نیاز هر بیمار انتخاب میشوند، از جمله اندازه و شکل پروتز و الگوی ایجاد برش روی سینه برای انجام جراحی. در این جراحی، پروتزها از طریق برشهای بسیار کوچکی درون سینه جای داده میشوند و در زیر بافت سینه قرار میگیرند.
کوچک کردن سینهها
زنانی که سینههای بسیار بزرگی دارند، اغلب در قفسه سینهی خود احساس درد یا خارش و حساسیت پوستی (عرق سوز شدن) میکنند و به خاطر این علائم ناراحت بوده و از ظاهر خود نیز ناراضی هستند. عمل جراحی کوچک کردن سینه این مشکل را حل میکند و هم به لحاظ زیبایی و به لحاظ درمانی، وضعیت بیمار را بهبود میدهد. با انجام این جراحی علاوه بر این که شکل سینهها زیبا میشوند، ناراحتی و درد بیمار به خاطر وجود بافت اضافه نیز برطرف میشوند. در این جراحی بافت اضافهی سینه برداشته میشود و قسمت نوک سینه به موقعیت بالاتری انتقال داده میشود تا سینهها ظاهر زیباتر و جوانتری پیدا کنند.
لیفت سینهها یا ماستوپکسی
ماستوپکسی یا لیفت سینهها جراحی است که طی آن شل شدگی و افتادگی سینهها برطرف میشود. میزان شلشدگی پوست سینه و افتادگی بافت آن در زنان مختلف فرق میکند و ممکن است بسیار خفیف، متوسط و یا شدید باشد. یک جراح پلاستیک میتواند بعد از ارزیابی وضعیت سینهها، تکنیک مناسب برای انجام جراحی پستان را طرح ریزی کند. جراحی لیفت سینه به طور معمول با ایجاد یک برش در اطراف هالهی نوک سینه و یک برش در قسمت زیر سینه، انجام میشود و بدین ترتیب جراح میتوان هم بافت اضافه و هم پوست اضافی سینهها را بردارد. این جراحی موجب بالا رفتن سینهها و ایجاد ظاهری جوان و زیبا در سینهها میشود.
تزریق ژل یا چربی در سینهها
با تزریق چربی در سینه میتوان فرم و سایز سینهها را بهبود داد و یا هر گونه عدم تقارن یا بدشکلی در سینه را اصلاح کرد. برای تزریق چربی در سینه، ابتدا با استفاده از دستگاه لیپوستکشن با فشار کم، از ناحیه ای دیگر از بدن، چربی استخراج میشود. این چربی سپس با سالین پاکسازی میشود و در نواحی از سینه که برجستگی کمتری دارند تزریق میشود. این تکنیک دارای خطرات و محدودیتهایی است، اما در صورتی که بیمار شرایط مناسب برای این عمل را داشته باشد و کاندید خوبی برای این عمل باشد، نتایج آن بسیار رضایتبخش واهند بود و انجام عمل نیز ایمن است. از روش تزریق ژل نیز برای افزایش حجم سینهها استفاده میشود.
بازسازی سینه
با انجام عمل بازسازی سینه بعد از برداشتن سینه، میتوان به زنان کمک کرد که دوباره حس خوبی نسبت به بدن خود داشته باشند و فرم سینههای خود را بازیابند. خانه پوست در انجام چنیدین تکنیک مختلف بازسازی سینه، تجربه و مهارت بالایی دارد. هر کدام از این تکنیکها دارای مزیتهای خاص خودش است و میتوان به زنان کمک کند با بازسازی سینهی خود دوباره اعتماد به نفس خود را بازیابند. خانه پوست با تعامل موثر با پزشکان بیمار که مسئول درمان بیماری سرطان هستند، بهرین و ایمنترین روش برای بازسازی سینهها را مدنظر میگیرد.
این تعامل و همکاری همچنین به خانه پوست این امکان را میدهد که در صورت دلخواه بیمار، عمل بازسازی سینه را بلافاصله بعد از ماستکتومی انجام دهد. علاوه بر این خانه پوست میتوانند ناحیه نوک سینهها را نیز بازیابی کنند که بخش مهم و حساسی از پروسهی بازسازی سینه است و باعث میشود که نتایج بازسازی سینهها تا حدود بسیار زیادی طبیعی باشد.
جراحی ترمیمی سینهها
هرچند پروتزهای سینه بدین منظور طراحی شدهاند که تا مدت زمان بسیار طولانی دوام بیاورند اما در هر صورت بیمارانی که این عمل جراحی را انجام میدهند باید انتظار این را داشته باشند که زمانی در آینده لازم است که جراحی ترمیمی انجام دهند. طی جراحی ترمیمی ممکن است پروتز سینه تعویض شود و با یک پروتز با شکل یا سایز متفاوت عوض شود و یا و یا برای داشتن ظاهری جوانتر در سینه، تغییراتی در فرم سینه ایجاد شود. این جراحی ممکن است تنها یک تنظیم سادهی پروتز باشد و یا جراحی پیچیدهتری باشد که این موضوع به علت انجام جراحی بستگی دارد.
جراحی برداشتن پروتز سینه
جراحی بزرگ کردن سینه یا کاشت پروتز سینه یکی از پرکاربردترین و محبوبترین جراحیهای زیبایی در بین زنان است. گاهی اوقات لازم است که پروتز کاشته شده، برداشته شود. جراحی برداشتن پروتز سینه با ایجاد یک برش کوچک (معمولا در جای برش قبلی) و بیرون کشیدن پروتز انجام میشود. این کار را معمولا میتوان در مطب یا کلینیک و با اعمال بیحسی موضعی انجام داد. بسته سایز پروتز و میزان کشیدگی پوست بعد از گذاشتن پروتز، ممکن است شما بخواهید بعد از برداشتن پروتز، عمل لیفت سینه را انجام دهید.
البته تمامی افراد بعد از برداشتن پروتز سینهی خود نیاز به لیفت سینه ندارند. خانه پوست بعد از برداشتن پروتز سینه، مشاورهی تکمیلی با شما خواهد داشت و به شما خواهد گفت که بعد از برداشتن پروتز سینه، نیاز به انجام لیفت سینه دارید یا خیر.
کوچک کردن سینهی مردان
ژنیکوماستی یا بزرگی بیش از حد سینهها، مشکلی است که ممکن است در هر سنی برای مردان ایجاد شود. نشانه اصلی این مشکل وجود بافت اضافی در سینهها است که ممکن است دردناک یا حساس باشد. در صورتی که بزرگی بیش از حد سینهها با ورزش و رژیم غذایی یا دارودرمانی برطرف نشود، خانه پوست عمل جراحی کوچک کردن سینه یا ژنیکوماستی را انجام میدهد. در این جراحی، چربیها و یا بافتهای اضافی سینه توسط لیپوساکشن یا با برش جراحی، برداشته میشوند. برشهای جراحی، نزدیک بههالهی تیره رنگ نوک سینه ایجاد میشوند و به همین علت، جای زخم جراحی به خوبی از نظر پنهان میشود. این عمل در حدود یک ساعت طول میکشد و بیمار به مدت یک یا دو هفته ریکاوری را باید پشت سر بگذارد.
سرطان سینه – سرطان سينه خوش خيم – سرطان سينه از چه سني شروع ميشود – سرطان سينه از چه سني – سرطان سينه از چه سني شروع ميشه – سرطان سينه به انگليسي – سرطان سينه بدخيم – سرطان سينه بدخيم چیست – سرطان سينه بدخيم کشنده است – سرطان سينه باعث مرگ ميشود – سرطان سينه چه علائمي دارد – سرطان سينه چند نوع است – سرطان سينه خطرناك است – سرطان سينه خانم ها – سرطان سينه خوش خيم قابل درمان است؟ – سرطان سينه خوش خیم در زنان – سرطان سينه خطر – سرطان سينه درد دارد – سرطان سينه در بارداري – سرطان سينه در كودكان – سرطان سينه در شيردهي – سرطان سينه در چه سني – سرطان سينه زير بغل – سرطان سينه زير ٣٠ سال – عمل سرطان سينه زنان – علائم سرطان سينه زنان – علت سرطان سينه زنان – جراحي سرطان سينه زنان – سرطان سينه سه گانه منفي – سرطان سينه سه گانه مثبت – سرطان سينه گريد سه – سرطان سينه در سن پايين – سرطان سينه در سن بالا – سرطان سينه در سن بلوغ – سرطان سينه شکل ظاهری توده های بدخیم – فرورفتگی سرطان سينه خوش خيم – فرورفتگی سرطان سينه خوش خيم – سرطان سينه قابل درمان است – سرطان سينه بدخيم قابل درمان است؟ – سرطان قفسه سينه -سرطان سينه درمان قطعي دارد – سرطان استخوان قفسه سينه – سرطان سينه كشنده است – سرطان سينه گريد 3 – سرطان سينه لوبولار – سرطان سينه و لنف – سرطان سينه در لنفاوي – متاستاز سرطان سينه به لگن – متاستاز سرطان سينه به لنف – سرطان سينه متاستاتيك – سرطان سينه متاستاز – درمان سرطان سينه گريد 3 – سرطان سينه گريد 2 – سرطان سينه گريد 1 نی نی سایت – سرطان سينه گريد 1 – سرطان سينه و بارداري – سرطان سينه و غدد لنفاوي – سرطان سينه و مرگ – سرطان سينه و زير بغل