سرطان سينه خوش خیم در زنان

دکتر صمد خضری

جراح عمومی - فلوشیپ جراحی سرطان

جراحی سرطان سینه - جراحی سرطان معده و روده - جراحی سرطان تیروئید

021 - 22083642

نوبت دهی آنلاین از پذیرش 24
سرطان سينه خوش خیم در زنان سرطان سينه خوش خيم سرطان سينه خوش خيم قابل درمان است؟سرطان سينه شکل ظاهری توده های بدخیم درمان سرطان سینه بدخیم

سرطان سينه خوش خیم در زنان

درمان غدد خوش خیم پستان

غدد خوش خیم یا غیر سرطانی پستان، توده های غیر طبیعی یا دیگر تغییراتی می باشند که در بافت پستان تشکیل می شوند. این توده های خوش خیم ممکن است در هر نقطه ای از بافت سینه خود را نشان دهند. برخی از این توده ها ممکن است علائمی شبیه به سرطان سینه داشته باشند، بنابراین شناخت، تشخیص و درمان آن ها ضروری می باشد. در این مقاله به بررسی درمان غدد خوش خیم می پردازیم.

درست است که حضور غدد خوش خیم حالت نامطلوبی است اما برای کسانی که مشکوک به سرطان سینه اند، نجات دهنده است. طبق تحقیقات انجام شده، کشنده ترین سرطان در میان زنان، سرطان سینه است. سرطان نیز با توده شروع می شود، به همین دلیل خانم ها با پی بردن به وجود توده در بافت سینه به اضطراب شدید دچار می شوند؛ هرچند که اکثر این توده ها غددی خوش خیم هستند. دلایل زیادی برای رشد توده وجود دارد که عمده ی این علت ها سرطان نیستند.

توجه کنید که هرچند غدد خوش خیم سرطانی نیستند، اما این غدد می توانند احتمال سرطان پستان در فرد را افزایش دهند.

بیماری های خوش خیم سرطان را به سه دسته تقسیم می کنند:

بدون ریسک
همراه با ریسک جزئی
همراه با ریسک متوسط
مبنای این تقسیم بندی احتمال بروز سرطان پستان می باشد.

سرطان سينه خوش خیم در زنان

انواع غدد پستان:

این غدد که در خانم ها دیده می شوند بسیار متنوع هستند اما شایع ترین آن ها عبارتند از:

فیبروآدنوم‌ها که به همراه سفت شدگی و ضخیم شدن بافت سینه بروز می یابد. این غدد در زنان ما بین سن هجده تا سی و پنج سال دیده می شود.
کیست‌ها که به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از سیکل قاعدگی بروز می یابند. این توده ها معمولا در سنین 35 تا 50 سال دیده می شود.
توده‌های ناشی از التهاب و عفونت که معمولا در زمان شیردهی رخ می دهد.
بیماری فیبروکیستیک ‌سینه که شرایطی شبیه به فیبروآدنوم ها دارند.
نکروز چربی که ناشی از تشکیل اسکار بعد از وارد آمدن آسیب به پستان می باشد.
تغییرات هورمونی که ناشی از سیکل قاعدگی است می تواند سبب ایجاد و محو شدن خود به خود توده ها شود.

این غدد خوش خیم چه ویژگی هایی دارند:
این غده به بافت زیر و بافت اطرافش نچسبیده و می توان آن را با دست تکان داد.
حاشیه این غدد قابل لمس و هموار اند.
این غدد سبب تغییر رنگ و چروکیدگی پوست سینه نمی شوند.
غدد خوش خیم باعث فرورفتگی یا تغییر نوک پستان نمی شوند.
این غدد سبب تورم غدد لنفاوی زیر بغل نمی شوند.
بیماری های خوش خیم پستان چه علائمی دارند؟
این غدد سبب بروز تغییرات غیر طبیعی می شوند. این غدد خوش خیم از روی پوست قابل لمس اند و یا توسط تست ماموگرافی قابل تشخیص می باشند. علائمی که این غدد می توانند داشته باشند عبارتند از:

درد سینه
تورم پستان
توده از روی پوست و یا نوک سینه احساس شود
بروز ناراحتی های پوستی
قرمز شدن نوک سینه یا پوست سینه
احساس درد در نوک سینه
ترشح داشتن نوک سینه

 

سرطان سينه خوش خیم در زنان

زمان مراجعه به پزشک:

دقت کنید که به محض حس کردن وجود توده در سینه باید به پزشک مراجعه شود. پزشک در قدم اول از تست های تصویربرداری مانند ماموگرافی، اولتراسوند و یا MRIکمک می گیرد تا به جزئیات توده بافت اطراف پی ببرد.اگر پزشک احتمال بدخیم شدن این غدد را بدهد یا بیمار درد داشته باشد از بیمار می خواهد که نمونه برداری انجام دهد.

جراحی پستان:

اغلب این غدد نیازی به جراحی ندارند، اما در صورتی که پزشک درخواست نمونه برداری یا جراحی کرد فورا باید آن را انجام دهید.
ماموتوم یک روش نو برای درمان سرطان پستان در مراحل ابتدایی آن است که به علت ماهیت کم تهاجمی و دقیقی که دارد، استفاده از آن یک روش بی خطر برای درمان غدد خوش خیم بافت پستان می باشد. از ویژگی های دیگر این روش جراحی می توان به عدم بروز عوارض جدی اشاره کرد.
روش دیگر، خارج کردن غدد پستان است که آن را با نام لامپکتومی می شناسند که غالبا برای خروج غدد سرطانی به کار می روند.
چه زمانی غدد خوش خیم سینه نیاز به جراحی دارند؟
یکی از دلایل نیاز به جراحی می تواند تغییراتی باشد که در این غدد مشاهده می شوند. به عبارتی دیگر یک سری تغییر در غدد خوش خیم رخ داده که نشان می دهد احتمال بدخیم شدن این غدد در آینده وجود دارد؛ بنابراین باید از بافت سینه خارج شوند. مثل تغییرات atopic یا فیبرو آندوم هایی که بسیار پر سلول می باشند و در زنان بالای 40 سال دیده می شوند.

سرطان سینه – سرطان سينه خوش خيم – سرطان سينه از چه سني شروع ميشود – سرطان سينه از چه سني – سرطان سينه از چه سني شروع ميشه – سرطان سينه به انگليسي – سرطان سينه بدخيم – سرطان سينه بدخيم چیست – سرطان سينه بدخيم کشنده است – سرطان سينه باعث مرگ ميشود – سرطان سينه چه علائمي دارد – سرطان سينه چند نوع است – سرطان سينه خطرناك است – سرطان سينه خانم ها – سرطان سينه خوش خيم قابل درمان است؟ – سرطان سينه خوش خیم در زنان – سرطان سينه خطر – سرطان سينه درد دارد – سرطان سينه در بارداري – سرطان سينه در كودكان – سرطان سينه در شيردهي – سرطان سينه در چه سني – سرطان سينه زير بغل – سرطان سينه زير ٣٠ سال – عمل سرطان سينه زنان – علائم سرطان سينه زنان – علت سرطان سينه زنان – جراحي سرطان سينه زنان – سرطان سينه سه گانه منفي – سرطان سينه سه گانه مثبت – سرطان سينه گريد سه – سرطان سينه در سن پايين – سرطان سينه در سن بالا – سرطان سينه در سن بلوغ – سرطان سينه شکل ظاهری توده های بدخیم – فرورفتگی سرطان سينه خوش خيم – فرورفتگی سرطان سينه خوش خيم – سرطان سينه قابل درمان است – سرطان سينه بدخيم قابل درمان است؟ – سرطان قفسه سينه -سرطان سينه درمان قطعي دارد – سرطان استخوان قفسه سينه – سرطان سينه كشنده است – سرطان سينه گريد 3 – سرطان سينه لوبولار – سرطان سينه و لنف – سرطان سينه در لنفاوي – متاستاز سرطان سينه به لگن – متاستاز سرطان سينه به لنف – سرطان سينه متاستاتيك – سرطان سينه متاستاز – درمان سرطان سينه گريد 3 – سرطان سينه گريد 2 – سرطان سينه گريد 1 نی نی سایت – سرطان سينه گريد 1 – سرطان سينه و بارداري – سرطان سينه و غدد لنفاوي – سرطان سينه و مرگ – سرطان سينه و زير بغل

سرطان سينه خوش خيم
سرطان سينه خوش خيم قابل درمان است؟
سرطان سينه شکل ظاهری توده های بدخیم
درمان سرطان سینه بدخیم